jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

futóingázások közkutak érintésével

2013.07.29. 00:15 kvazibarki

Mostanában kora reggelente járok futni a szigetre, nagyritkán egészen késő este a városban kocogok. Részben azért reggel, mert máskor egyszerűen nincs időm, meg azért mert munka után a nagy melegben inkább a sört kívánom, mint a kilométereket. Részben viszont azért késő este, mert két sör után - részeg biciklis baleseteimből tanulva - nem ültem kerékpárra és mivel futócipő volt rajtam, hazaszaladtam.

Azt hittem, hogy a hazafutás ötlete saját. Tavaly nyáron történt, hogy egy Londonban élő,  egykori középtávfutó és volt profi focista gyerekkori barátommal futva indultunk haza, kacskaringózva, (fél)részegen Dalstonból Statfordba hajnal kettőkor. Sokminden jött szembe. Éjjelnappali deli közértben banán és izoital (fontos a frissítés), egy szakaszon lakóhajókkal övezett kanális, utánunk dobott tojás, másnap meg vízhólyagokkal teli talp. Mert Converse-ben ez a művelet nem ajánlott. Do not try this at home, or anywhere... Valójában az ittasan futkározás semmilyen cipőben nem ajánlott. De tényleg! Bár kétlem, hogy sokan szeretnének utánozni. 

homedrunk.jpg

Szintén Londonban, biciklizés közben jött szembe egy újfajta mozgalom. Egy órán belül fél tucat hátizsákos futót láttam szembe futni velem. Megállítottam az egyiket, mert azt hittem először, hogy valamiféle flashmob tanúja vagyok.

400x300_RuntoWork.jpg

A fiatal hátizsákos férfi mosolyogva informált, hogy ő egy run commuter, azaz futóingázó/ingázó futó. Egyszerűen azért fut munkából haza, mert elfoglalt és nincs máskor ideje versenyekre készülni, ráadásul minden hazafutásasal spórol 4 fontot. Idén már volt run to work day, amire egy jótékonysági kampányt is felhúztak Angliában.

Évekkel ezelőtt írtam már ide egy posztot a munkába futásról, foglalkoztunk a városi futással, futó-városnézéssel is. Szóval nem új dolgok jönnek szembe, de ezért tudom, hogy miért inkább a szigetre jár a futók többsége kocogni. Kevés olyan munkahely van, mint az enyém, ahol lehet kultúráltan zuhanyozni, átöltözni. A szigeten tisztább a levegő és ilyen melegrekordot dötögető napokon fontos a frissítés is. A Margit-szigeten legalább három ivókút jön szembe.

photo-2.JPG

Ha mégis hazafutnál munkából és csak a frissítőpontok hiánya tart vissza, akkor arra is van megoldás. Egy remek honlap, a http://www.kozkutak.hu összegyűjtötte az összes közkutat, nyomóskutat, ivóvízlelőhelyet az országban. Mert ilyenkor a sör munka után lehet, hogy jobban esik, mint a víz, de részegen futni mégiscsak a bolondság!

run comute.jpg

Run commuter, fotó: http://heart-of-light.blogspot.hu/

4 komment

Címkék: margitsziget alkohol futás víz kút commute sightseeing London Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr765430269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_petya 2013.07.29. 17:01:32

Alapvetően jó 5let. Nekem egy bajom van vele: Budapesten olyan szar a levegő mindősége, hogy az ember kiköpi a tüdejét az autók közt, inntentől a dolog egészséges mivolta erősen megkérdőjelezhető...

voltasam 2013.07.29. 21:18:44

Inspiráló :) a frissítés szerintem nem komoly probléma, fél vagy egy liter víz elfér az egyéb mellett, nemde ? Remélem hideg, zord időben bringa helyett kipróbálhatom és talán be is válik :)

SimonyiBalázs 2013.07.30. 23:11:15

hol van a Szigeten 3 kút? az északi lehajtónál nemrég számolták fel a kutat. Van esetleg nem messze tőle a svéd játszótéren. És még a futókörön vagy a belső útnál? vagy a nagy zenés csinnadratta szökőkút is annak számít?

kvazibarki · http://www.kvazibarki.com/ 2013.07.31. 17:54:14

MAC kút, az állatkert előtt és a pesti oldal északi részénél (szerintem nem számolták fel, tegnap ittam belőle) - a szökőkút a 4. :)

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása