jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

"És te azt hiszed, engem csak lábak hoztak ide"

2013.05.14. 10:40 kvazibarki


Boda Eszter vendégposztja következik. Május 6-i rádióműsorunk (a poszt végén!) vendégei Kiss Ágnes és Boda Eszter voltak, akik a start-up szcénából érkeztek és egy nagyon speciális vállalkozást igyekeznek beindítani — a Running Tours Budapestet. 

"És te azt hiszed, engem csak lábak hoztak ide, Az autómban galamb a gázpedál, Ki olyan szerelmes, hogy mindegy, hogy kibe, És egy kicsit feldob és alám áll."
(Kispál és a Borz)

A 2012. novemberi TedX konferenciát követően jött szembe egy ötlet. A program témája a ’Mit jelent a siker?’ gondolatkör volt. Elmerengtem rajta, mi lehet a siker az én életemben. Sorra vettem a lehetőségeket: mihez értek, mihez van tehetségem, mit tudok szívvel csinálni. Gyermekkorom óta része az életemnek az atlétika, illetve a futás, de sohasem voltam kiemelkedő tehetség és  a lábaim sem túl szignifikáns méretűek... Ennek ellenére azóta is futok, egy ideje pedig üzleti útjaim/nyaralásaim során futva fedezem fel az adott város látnivalóit. Ez elég izgalmas dolog, hiszen sosem tudom pontosan hová futok, mindig ér valamilyen meglepetés, érdekes látnivaló, eredeti arcok, emberek. 

Egy genti út során örömmel tapasztaltam,hogy ez a fajta városnézés már létezik világszerte, így nem hagyott nyugodni a látomás, hogy a programot Budapesten próbáljam meghonosítani. Városnézés és futás egyben: ez egy win-win szituáció, ami mások számára is érdekes lehet, főleg egy olyan egyedülálló látnivalókat rejtő helyen, mint a fővárosunk — gondoltam. Ötletemet megosztva Ági barátnőmmel, a start-up hamar egy blind investment versenyen találta magát, amely a primer lépést jelentette a kezdeményezésünk életében.

A program elindult, a promóciós túrák futnak, gyűjtjük a visszajelzéseket. Lelkesen hisszük, hogy a futótúra nem csak a testet edzi jótékonyan, de jóleső érzést is biztosít azoknak az idelátogatóknak, akik szeretnék érezni a város igazi atmoszféráját, és egy gellért-hegyi emelkedő után kissé magasabb pulzussal — megfogyva bár, de törve nem :) —, boldogan állnak a Citadellán, mert amit látnak az nem mindennapi.

530662_462705233793490_1908341846_n.jpg

Boda Eszter városnézésre melegít (fotó: https://www.facebook.com/RunningToursBudapest)

Miért ne lehetne, hogy egyre többen és többen lássanak fantáziát vagy találjanak egy új hobbit a futásban? Miért ne lehetne ezt Budapesten elkezdeni vagy gyakorolni? Célunk, hogy jótékony tevékenységet kínálva népszerűsítsük városunkat, országunkat integrálva egyéb kulturális/gasztronómiai élményeket, amelyek autentikus, nem hagyományos turista programot jelenthetnek a nyitott szellemiségű látogatók számára.

És hogy ez a projekt lesz-e a sikerhez vezető út a mi életünkben? Nem tudjuk. Mindenesetre belevágtunk és örömmel tapasztaljuk, hogy nem csak mi gondolkodunk pozitívan és szeretnénk valami értéket teremteni. Mindenképpen siker az, ha valami olyan dolgot, érzést tudunk megosztani másokkal, ami számunkra is szenvedély.

Running Tours Budapest @ Jöttszembe on RadioQ 99.5 by Jottszembe on Mixcloud

1 komment

Címkék: budapest futás start-up Sightseeing Budapest Budapest attractions sightseeing running cool Budapest discover Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr135299365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2013.06.03. 15:19:53

remek az ötlet, de én lassan lecserélném a weboldal téli, latyakos fotóit, hátha akkor nem riadnak el a turisták... :)

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása