jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

Lyoni apróságok

2013.06.18. 13:02 CukorBorSó

Budapesthez szerkezetében és méretében igen hasonló város Lyon, csak nem egy, hanem két folyója van. Az "élehtőségi mutatói" viszont egészen biztosan jobbak.

Néhány apróság kell csak ehhez:

1. 450 közösségi bringatároló pont van. Pontonként kb 50 biciklivel. Egy heti bérlet 5€!!!!

2. Használják a folyópartokat. Naponta változik, hogy könyv, hal vagy zöldség piacot rendeznek. Széles gyalogos sétány van, sportolási és semmittevési lehetőségekkel.

3. A magyar fejekben élő sztereotípiával ellentétben a franciák kedvesek, segítőkészek, és a fiatalok többsége beszél angolul.

4. Csak kiváló minőségű élelmiszer létezik! Csak!

5. A rengeteg fesztivál mellet van pl egy hajó, ahol alkalom szüli a zenekarokat. Amatör zenészek regisztrálhatnak, megadva, hogy min játszanak. Véletlenszerűen kerülnek aztán színpadra és ilyen produkciók születnek:

Szólj hozzá!

Címkék: lyon

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr295367115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása