jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

Ultrabalaton mosolyogva

2011.07.08. 15:30 kvazibarki

2010 őszén Misi és Dani mindenféle, általam akkor nem érzékelt, fondorlatos trükkel rávett, hogy háromfős váltóban fussuk körbe a Balaton. Tavasszal Nyfussal tekertünk egy jöttszembés Tour de Pelsot és már akkor gyanúsan hosszúnak tűnt az a 205 km. 

Június 24-25-én, az Ultrabalaton nevű futóverseny szervezői picit meg is toldották a távot és felfuttatták Dörgicsére a közel kétezer egyéni és csapatversenyzőt. Talán azért, hogy elmondhassák: 212 km, azaz pontosan öt maraton hosszú az Ultrabalaton kör. 

 Az Ultrabalaton futás útvonala, 2011

Szándékosan kihagyom a filózást azon, hogy miért és hogyan futotta le egyéniben 98 nő és férfi a távot. Respect, éljen Forrest Gump! 

Tihanyból indult a váltók versenye szombat délben. Nekem 71 km jött szembe négy részletben.

1. 23 km. Dörgicse-Köveskál-Mindszentkálla-Káptalantóti-Nemesgulács. Magyar Toszkána, csak szebb. Stipistoppoltam a házakat és beértem a Simonyi Balázst, aki a SUHANJ! alapítvány színeiben futott párosban. Mézédes dinnye a frissítőkön és roskadozó meggyfák a nemesgulácsi váltópont előtt.

fotó: ultrabalaton.hu

2. 19 km. Balatonmáriafürdő-Balatonfenyves-Fonyód-Fonyódliget. Egy 60 éves bácsi felvette a tempómat és elmesélte az életét. Közben lement a nap.

3. 15 km. Siófok-Sóstó-Balatonvilágos. Vasárnap hajnal háromkor, Siófokon kezdtük beérni a hatórás előnnyel indult egyéni mezőny végét. A 160 km után, zombimozgással haladó futók és a buliból hazatérők bizonytalansága, egy Monty Python szkeccset juttatott eszembe. Majd Világosnál világos lett.

4. 14 km. Balatonalmádi-Alsóörs-Csopak-Füred. Ez már nagyon fájt és a csopaki frissítőpont citromos-kóláján kívül öröm nem volt benne... 

Daninak, Misinek (Engpass 2011) üzenem, hogy jövőre fussunk kevesebbet. Nagyon nagy köszönet és egész nyáron ingyen fröccs a kísérőknek (Anna, Bori, Judit, Patri, Ambrus és Dankopityu).

A versenyről jöttszembék, érdekességek, vendégek bővebben a rádiműsorunkban. Június utolsó hétfőjén zsidó esküvőről, a csendről és az Ultrabalatonról beszélgetett Dankopityu, Random Roderik és Kvázibárki.

Jöttszembe @ Radio Q - 2011.06.27. by kvazibarki

Szólj hozzá!

Címkék: balaton nyár futás napfelkelte ultrabalaton suhanj

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr523046417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása