jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

Jamaika a jamaikaiaké

2011.03.01. 00:20 kvazibarki

 Mediterrán tempóban, otthoni melegítés után, 11 órakor indultam pénteken a Mika Tivadarba leöblíteni a hetet. A 47-es villamoson arra figyeltem fel, hogy mindenki más nelven beszél. Télikabát nélküli spanyol fiúk, egy izraeli párocska és egy német társaság vett körül. A Deákon szembejött pár angol, a Király utcában az éjjel-nappali fogászatnál arabul, hevesen győzködte egymást két férfi és a Kazinczy sarkára érve ázsiai arcú lány svédül beszélt szőke barátnőjéhez. Szeretek külföldi lenni Budapesten.

A 2009-es sziget nulladik napján volt hasonló élményem. Nulladik napon ugyanis szinte csak a hetijegyesek mennek ki. A hetijegyesek hatvan százaléka meg külföldi. Gerendai jó érzékkel rájött, hogy kétszer annyiért lehet eladni a jegyeket hollandoknak, németeknek, angoloknak.

Bánkódhatnék, hogy már nem tudom megfizetni a szigetjegyet, de azon a nulladik napon akkora buli volt, hogy már ez sem zavart. Költsék csak az ejrót nálunk. Sokan nem örülnek ennek: „Magyaroszág a magyaroké“.  Jamaika meg a jamaikaiaké.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest sziget jamaika mika tivadar

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr452700118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása