jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

Jöttszembe menni Amerika nr. 1

2011.06.27. 13:47 dankopityu

 

 

New Yorkban egy magyar cukrászda jött szembe: az Amsterdam sugárúton, majdnem a 109. utca sarkán egy Hungarian Pastry Shop feliratra lettünk figyelmesek.

 

A benti feliratok igen viccesek: „Rigo Janci", „Goose Foot" (Lúdláb), „Apple Linzer", a pultban pedig répatorta, Zacher, egy Gerbeaud-nak kinéző áfonyatorta, sőt puszedli is. Mint az egyáltalán nem magyar eladótól megtudtuk, a helyet egy magyar néni nyitotta, és bár az nem derült ki, hogy '45 vagy '56 után, de annyi igen, hogy a hatvanas-hetvenes években rengeteg hasonló cukrászda volt New York-ban. Sajnos, ezekből csak pár maradt, például ez, amelyet a hölgy halála után a férje, majd a fia vezetett, s mikor ő is meghalt, egy görög úr vett át, aki azóta is, az eredeti recepteket és berendezést megtartva birtokolja a magyar cukit. A beosztottak között az egyetlen magyar a mintegy 15 éve ideköltözött cukrász, aki valamelyest finomíthatott a rigójánosok készítési módján. Az egyik pultos lány osztrák, de így sem tud sokkal többet nassjainkról, mint spanyol-amerikai társa.
A manhattani magyar cuki így inkább csak egy egészen jól menő, "egzotikus" édességeket kínáló, nagyon kellemes hangulatú kávézó a Columbia egyetem közelében, semmint a magyar közösség találkozó- vagy kötődési pontja. A vilagbajnok túrótorta, a szinte eredeti Zacher és „Rigó Janci” elmajszolása után azonban ezt megbocsájtottuk neki...
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: america cukrászda new york

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr183018765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása