jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

Karácsonyfa, bejgli, halászlé, fenyőillat

2011.01.14. 20:00 Nynfus_Co.

Előre szeretném leszögezni, hogy szeretem a karácsonyt, a karácsonyfával, bejglivel, halászlével, fenyőillattal együtt…

Pár éve érzem magam kicsit bizonytalan erkölcsi alapokon a fakivágások miatt, amikre persze van érv pro és kontra, most nem is ebben akarok igazat találni!

 De ma ez jöttszembe:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És biztos amiatt, hogy a munkahét utolsó napján vagyunk már, fura, kissé abszurd gondolat jutott szembe a szegény kidobott fákról, és a még a lakásokban száradókról. Persze nekünk ez így normális, de, ha jönne valaki nagyon-nagyon messziről, mondjuk egy másik bolygóról, az mit látna az emberiségből, a bolygó „legfejlettebb” (ezt ki találta ki???) életformájáról az év végéhez közeledve, vagy épp átlépve az új évbe?

A „legfejlettebb” életforma a szeretet, a béke, az összetartozás, és minden egyéb hangzatos lózung mantrázása közepette ünnepel, és az ünnep egyik központi eleme, egy másik életforma egyébként teljesen egészséges, szépen fejlett tagjainak halála, illetve a holttestük lakásokba való becipelése, mindenfajta díszekkel történő teleaggatása, majd a lassú elszáradásuk végignézése…

Akkor aztán magyarázkodhatnánk! :-)

(Innen meg már csak egy lépés egy sci-fi novella, ahol az űrlakók, mint fejlettebb létformák az emberekben látnák meg saját ünnepük számukra legkedvesebb elemét, és minket használnának ottani „karácsonyfának”…

Hogy fel lennénk háborodva!)

Szeretem a karácsonyt, a karácsonyfával, bejglivel, halászlével, fenyőillattal együtt…

…de rossz nézni ezt a sok szép utcára kidobott fát.

:-(

Most jut eszembe, hogy mi mosolyban utazunk

Ööö…

Mosolyogjatok azon, hogy embereknek milyen hülye ötleteik tudnak támadni pár kidobott karácsonyfa láttán!

:-)

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony halászlé karácsonyfa bejgli fenyőillat

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr652584210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása