Valahol olvastam, hogy aki nem járt a Hatlépcsősben, az nem is ismeri igazából Füredet. Mélyen egyetértek. Kiegészítve azzal, hogy, aki még nem evett a Hatlépcsősben velős pirítóst, annak fogalma sincs arról, mi is ez. Valika, a kocsma főnökasszonya sose téved, mindig pontosan eltalálja a velő - bors - pirospaprika arányát. A pirítós egy jó nagy vekni kenyér közepéből származó szeletből készül. Úgy alakult, hogy tavaly is és idén is velős pirítós jöttszembe az év első napjaiban. Tavaly itt tudtam meg, hogy a fröccsök közül a házmestert a Balaton északi partján csak maflásnak nevezik, idén pedig, hogy a házi almapaprika kiválóan harmonizál a rezgő, ropogó velős pirítóssal. Úgyhogy nem félni! Kipróbálni! A velő márpedig isteni étek!
Az a hírös velőspirítós
2011.01.14. 07:27 CukorBorSó
Szólj hozzá!
Címkék: balaton étel gasztro malac balatonfüred gasztronómia gasztró füred pirítós velő hatlépcsős velős
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.