jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

Életem flódnija

2010.11.19. 20:37 CukorBorSó

Vasárnap még csak átsétáltam a Gozsdun. Nagy volt a tömeg ezért nem álltunk meg, de már akkor láttam, hogy humuszért, halváért és legfőképp flódniért vissza kell jönni. A zsidó gasztrofesztivál már akkor szembejött. A hétköznapi szabadnap aztán már ideális volt a hosszabb időzésre. Körülöttünk csupa 50-60 körüli apukám-forma férfi ember. Talán az emberes étkek, amik csak a férfiakat vonzzák, mert nő rajtam kívül egy szál se. Én viszont beálltam a csatasorba, és a nyári fesztivál győztes sólettet teszteltem.

 

 

 

 

 

 

 

Tökéletes ízharmónia: kisebb/nagyobb bab, gersli, velefőtt tojás és borjúszegy. Remekül csúszott hozzá a krampampuli. Ugyan már nem nagyon fért belém, de mivel a deszert-gyomor az egy külön egység, gonbdoltam mégis csak letolok még egy flódnit.

Vasárnap hosszú sor állt Ráhel flódnijáért, ezért a terv az volt, hogy mi is azt kostóljuk meg, de mire odaértünk már morzsa se maradt. No de minden valószínűség szerint ez volt a mi szerencsénk. Egy bodegával arrébb, sokkal csendesebben, kisebb marketinggel életem flódnia bújt meg. Friss roppanós és közben még olvadó tészta, lucskos mák, dió és nagy darab alma. Huhuhhhhuuuu. Most is összefut a nyál a számban.

Vasárnapig még veletek is szembejöhet!

2 komment

Címkék: konyha gasztro kóser gasztronómia sólet gozsdu flódni kramapampuli

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr802460077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaffi B. 2010.11.19. 21:33:39

Bocs, de az nem hummusz 2 m-el? A humusz a talajban van és nem finom, ha jól tudom...

CukorBorSó · http://borsocukor.blogspot.com/ 2010.11.19. 22:43:56

@birsalmamag: nem, nem jól tudod. Ha eredeti írás szerint írjuk s-el, akkor valóban huMMus. De magyarosan sz-el viszont egy 'm'. Legalábbis a google és az utcai humusz bár plakátok szerint

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása