jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

Dohányozni tilos!

2011.01.26. 07:00 CukorBorSó

Előre bocsátom, tisztában vagyok vele, hogy a legrosszabb volt-dohányos vagyok. Utálom a füstöt, elsőként kezdek hisztizni egy kocsmában, hogy fáj a szemem, a torkom, a fejem, és undorítóan büdös is lettem. Múltkorjában épp szerkesztőségi ülést tartottunk a Mélypontban, ahonnan én szabályosan elmenekültem.

Másnap kvázibárki felhívott, hogy megkérdje, lehet-e a Parlamentben dohányozni, mert ha igen, akkor először egy 'Tiltsuk be a dohányzást a Parlamentben' Facebook-mozgalmat indít, majd ha ezen túl vagyunk, jöhet a nagyobb falat, a 'Tiltsuk be a dohányzást a vendéglátó helyeken' csoport. Jelentem, az első kérésünk mozgalom nélkül is teljesült. Legutóbbi ottjártamkor ez a tábla fogadott:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És akkor következzen néhány kulisszatitok. A képen az úgynevezett Fidesz-folyosó látszik, (a fideszes képviselők innen közelítik meg az üléstermet); eddig ezen a folyosón, plusz a végében lévő dohányzóban lehetett rágyújtani. No, mostantól csak a dohányzó maradt. Ami nagy előrelépés ahhoz képest, hogy kb. 2 évvel ezelőtt, amikor már úgy tűnt, hogy napirendre veszik a dohánytörvényt, az egyik nagy dohánygyár jött, felújította a folyosót, füstszűrős asztalokat pakolt ki, új bőrfoteleket ajándékozott a dohányzóba, új asztallal, nagy réz szivar- és hamutartókkal, és 2 db Macbookkal (amik, igaz, két hét múlva el is tűntek). No, ezek után láss csodát, hát nem lekerült a napirendről a dohánytörvény!?

Úgy tűnik gyengül a lobbierő, hátha ez azt is jelenti, hogy csatlakozunk Európa azon feléhez, ahol lehet úgy is mulatni, kocsmázni, kávézni, enni egy jót, hogy közben nem leszel büdös! Addig is kvázibárkinak szólok, indítsa el a mozgalmat!

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr652613550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haeva 2011.01.26. 13:54:14

És nem lehetne inkább úgy, hogy bizonyos vendéglátó helyeken megengedett legyen azoknak az amúgy is pokolra jutóknak, akik tudatosan az önpusztítás eme formája mellett tették le a (júdási) garast?

CukorBorSó · http://borsocukor.blogspot.com/ 2011.01.26. 15:24:07

@Haeva: én sokféle megoldásra nyitott vagyok. De ami most van, az tuti nem normális. 5 perc után megfulladsz, pedig pl inni még mindig tudok rendesen, nem járja, hogy ezért büdösnek kelljen lennem! :)

spry_brrs 2011.01.26. 16:28:51

@CukorBorSó: szerintem kellenek kocsmák, ahol lehet dohányozni. mint ahogy lehetne megint dohányzó mozi (én nagyon szeretném). ettől persze lehetnének füstmentes helyek, mint ahogy most is vannak. sőt, elvileg minden helyen kell lennie ilyen helyiségnek, oder?
ami a parlamentet meg a dohánylobbit illeti, nokomment.

MC Kékruha-Piroskarszalag 2011.01.27. 10:17:30

Támogatom a javaslatot! Elég nagy hely van a szabad ég alatt ahhoz, hogy a többi füstmentes legyen!
Én tavaly betiltattam a társasházban ahol lakom. Éves közgyűlés elé terjesztettem és elfogadták. Utáltam már, hogy érzem bent a kérómban annak a szagát, hogy valaki a lépcsőházban cigizik.
Más: milyen az a füstszűrős asztal, amiről a cikkben szó van???

CukorBorSó · http://borsocukor.blogspot.com/ 2011.01.27. 10:29:14

@MC Kékruha-Piroskarszalag: ugy nézett ki mintha egy vívó rostély az asztalra lenne dobva. És volt egy gomb amit ha megnyomtál a rostély beszívta a füstöt.

TheLover 2011.01.28. 15:39:22

Miért kéne betiltani minden vendéglátóhelyen betiltani a dohányzást? Mindenkinek megvan a lehetősége, hogy nyisson nem-dohányzó egységet. Lehetne ösztönözni valamiféle támogatással, hogy nyissanak ilyet, de nem az a megoldás, hogy egyből átessünk a ló túlsó oldalára.

TheLover 2011.01.28. 15:40:49

Miért kéne betiltani minden vendéglátóhelyen betiltani a dohányzást? Mindenkinek megvan a lehetősége, hogy nyisson nem-dohányzó egységet. Lehetne ösztönözni valamiféle támogatással, hogy nyissanak ilyet, de nem az a megoldás, hogy egyből átessünk a ló túlsó oldalára.

CukorBorSó · http://borsocukor.blogspot.com/ 2011.01.28. 16:04:15

@TheLover: én azzal is kiegyeznék, ha normálisan meg lenne oldva a "dohányzó" - "nem dohányzo" részleg. De az elmúlt évek bebizonyították, hogy hiába van erre törvényi előírás, nem tartják be. A szimpláne nem dohányzó helyek meg uncsik, általában teázók, kijár oda mulatni?

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása