jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

dead drop project budapest: gigák a falban

2012.10.18. 12:34 randomroderik


"Dead drop"-ot, azaz valamilyen titkos helyen elhelyzett csomagmegőrzőt, eredetileg a kémek használtak a digitália előtti korban. Az első internetes érabeli "dead drop"-okat egy német transzmediális művész, bizonyos Aram Bartholl helyezte el 2010-ben New Yorkban. Videós felhívása alapján "dead dropok" (falba ágyazott offline USB tárolók) egész mozgalma indult el, a világ legkülönbözőbb helyein hoztak létre ilyen pontokat, ahová mindenki szabadon tölthet fel bármilyen digitális alkotást vagy információt. A projekt némi extrával a MüSzi és egy támogató cég jóvoltából Budapestre is megérkezett.



Elgondolkodtató, hogy mi az a fontos dolog, amit ne lehetne az interneten közzé tenni, de végül is - és szerencsére! - vannak még olyan fantáziával megáldott figurák, alkotócsoportok, akik újfajta közlési formát látnak ebben a lehetőségben. Az Új Vizualitás Csoport tagajai kedvenc helyeikről készítettek lírikus hangvégtelű videóeszkeket, például ilyet:



A többi videót és más érdekes alkotásokat keressétek a falakban a lenti jel mellett – Pesten a Castro, a Fogasház, a Toldi, és a Kisüzem, Budán pedig a Szatyor környékén – vagy akár osszátok meg ti is alkotásaitokat ilyen módon. Ha bárki új "dead drop"-ot hoz létre, jelezheti a közösség budapesti Facebook csoportjában.

318441_368852363197803_1819453356_n.jpeg        

Szólj hozzá!

Címkék: verbatim jöttszembe dead drop dead drop project budapest új vizualitás csoport aram bartholl

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr154856088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása