jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

Fifi néni 100!

2012.09.07. 11:18 CukorBorSó

Fél éve próbálok interjút kérni Fifi nénitől, készülve arra, hogy idén ünnepli 100. születésnapját. 100 év a történelemben is sok, nem hogy egy személyes sorsban. Fifi néni 86 éve él szerelemben. Tragikus és nem hagyományos szerelem ez, csaknem 70 év gyászban és özvegységben telt. De a szerelem tart! A Pozsonyi úton - mesélik - az ajtón még mindig férje a neve van kint, a szekrényekben férje ruhái lógnak.

Mesélik, a Pozsonyin. Mert Fifi néni nem mesél, nyilvánosan legalábbis. Azt mondja - mesélik - minden benne van a versekben, a többi meg magánügy.

Közügyekben viszont részt vesz. Fontos petíciókon mindig megjelenik az aláírása és mai napig a magyar értelmiség krémje jár hozzá, cigarettázni és sört inni. Merthogy - mesélik - ha valaki hozzá látogatóba megy, annak vele együtt kell cigarettáznia, de ha ezt nem teszi, legalább egy sört el kell fogadnia!


Fifi néni ez a sugárzóan gyönyörű és briliáns elméjű asszony minden bizonnyal a korát és születésének ünneplését is magánügynek tekinti. Mi viszont közügynek. Tartozunk annyival (és nem csak férje emléke miatt), hogy gondolunk rá és köszöntjük. Akkor is, ha az ablaka zárva marad!

Isten éltessen Fifi néni! Isten éltessen Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni!

fifi.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: születésnap irodalom költészet fifi gyarmati radnóti miklós fanni

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr824760894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása