jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

első magyar filmszembe

2012.02.09. 21:28 randomroderik


Idén állami támogatást nélkülöző, kicsi, savanyúcska filmszemle jutott, de mi ismét úgy döntöttünk, nem állunk a fanyalgók sorába, megyünk a brájterszájdra, örülünk annak, ami van. Visszamenőleg pedig főleg. A 43. Magyar Filmszemle nekem talán a 14. volt, és szinte mindegyikről fel tudok idézni egy-egy filmet, ami élményszámba ment. Az idein csak egy kísérleti blokkot sikerült elkapni, de a hangulat megvolt, a többi filmet pedig megnézzük a moziban, rosszabb, de még mindig nem olyan rossz esetben, az utánozhatatlan interneten. Na, ugye.

A műsorban Kvázi Bárki kollégával és Libor Anitával, a filmhu főszerkesztőjével beszélgettünk a szemléről és általában is a "jó" magyar filmekről, mert azért szerencsére akad belőlük jópár. A 43. Filmszemle kapcsán azért csak sikerült interjúvégre fogni az elsőfilmes Cserhalmi Sárát, aki Drága besúgott barátaim című filmjével debütált, és Simonyi Balázst is, aki idén nem nevezett ugyan kisfilmmel, ehelyett inkább a Clermont Ferrand-i nemzetközi rövidfilmfesztiválon turnézott egy korábbi többszörös díjazott darabjával.

Az idei fapados Szemlén nem osztottak díjakat, cserébe a Jöttszembe első filmszembéjén előkerültek az óltájmfavoritok Huszáriktól Gotháron át Mátyássy Áronig - Kvázi Bárki és Random Roderik magyarfilmes kedvenclistájukról szemezgettek...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr214085530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása