jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

Szemétálmok

2011.12.26. 14:50 dankopityu

Lomtalanítás kapcsán mire szoktál gondolni? Jó lenne végre lecipelni azt az ősrégi virágállványt és a nagyfater bőröndjét, múlik az idő, vegyük rá magunkat, szabaduljunk meg tőle, itt a lehetőség. Nomeg, hogy kiváló alkalom ez arra is, hogy a haverokkal söröket majszolva járjuk a kerületetet néhány kincsre bukkanva, mint például régi LP-k, felújítható állapotban lévő székek és fotelek, illetve kertitörpét sem lehetetlen ilyenkor lelni, amely ugye nélkülözhetetlen mainapság minden jobb háztartásban. Azt is be kell látnunk, gondolataink között az is megjelenik, ilyenkor Budapest és Borsod összeér, halmozottan hátrányos helyzetű polgártársaink einstandolják már napokkal előtte a jobb helyeket, gyermekeik őrzik azokat, és amint kiviszel valamit, rávetik és ízekre szedik a szerzeményt és kíváncsian várják, mit hozol még... Szociológiai szempontból mindenesetre tanulmány értékű impulzus, amikor szembesülsz vele, mekkora mélyszegénységben élnek Magyarországon emberek, illetve, milyen forrásokból tartják fent magukat és családjukat. 

Illés Mártonnak kicsit más is eszébe jutott egy lomtalanítást szemlélve: miért nem használjuk a lomtalanítás adta alkalmat, az utca kínálta teret és a limeket-lomokat a tervezhetően megjelenő szegény, fiatal csoportok valamifajta edukációjára, művészeti vagy médiaképzésére? Az ötlet nem állt itt meg, Marci és barátai megvalósították a Szemétálmok projektet, amelyben a szemetekből művészeti alkotások születnek, a fiatalok interjút készíteni és flashmobot szervezni is megtanulhatnak, a hátrányos helyzetűekhez pedig bárki csatlakozhat, Te is elviheted a nyilvános és közterületi tréningekre gyermekeidet, így nemcsak kézműveskedni tanulhat meg, de teljesen más rétegeket képviselő gyermekekkel is kapcsolatot teremthet.

A projektről beszélgettünk a Rádió Q-ban is, amelyet, ha elmulasztottál, ma, 26-án fél 5-től megint meghallgathatsz, illetve az alábbi linkről bármikor letölthetsz:

http://www.mixcloud.com/jottszembe/jottszembe-szemetalmok-illes-marcival-es-danko-pityuval

A Szemétálmokról bővebben: www.szemetalmok.blogspot.com

Addig is Boldog Karácsonyt és BÚÉK a Jöttszembe szerkesztősége nevében!

Szólj hozzá!

Címkék: budapest rádió lomtalanítás q szemétálmok

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr443496901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása