jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

Jöttszembe: Irén

2011.08.29. 01:45 Mirjam Donath

Szegény Irén. New York félő izgalommal várta, Cuomo kormányzó megüzente, hogy "mi new yorkiak tökösek vagyunk, de okosak is annyira hogy, ne packázzunk az Anyatermészettel." Le is rohant mindenki a közértbe vízért, elemlámpáért, és tartós élelmiszerért, mialatt Bloomberg polgármester leállítatta a tömegközlekedést -- utóbbira New York történetében még nem volt precedens. (A metró is csak egyszer, a szeptember 11-i terrortámadást követően álllt le.) Szombat reggel 10-kor a kelet harlemi boltokban elemet már nem, csak gyertyát lehetett találni. Délután 5-kor az utcákon embert már nem, csak "bajt keresőket," akik az estét vizi-csuszdázással mulatták.

Késő délutánra a metropolisz ezegyszer elcsendesedett, ahogy az ég baljós, hóviharra emlékeztető fehér színekbe szó szerint leesett. Fújt? Fújt. És a tenger kiöntött, ahogy nagy zivataroknál dagály idején az óceánok teszik. De egy kiadós balatoni vihar jobban odateszi magát, mint a vasárnap reggelre orkánná szelidült Irénke. Ami maradt utána és szembejött a tömegközlekedés hijján megnőtt számú sétálóval és biciklistával: 

 

New York vasárnap még szabin maradt. Rá fért.

Korrekció: az aug.28-i posztban Bloomberg polgármesternek tulajdonítatott a Cuomo kormányzó idézet -- tévesen.

Szólj hozzá!

Címkék: queens new york irén hurrikán

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr463186823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása