jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

münchen mit keinem fahrrad - surfers auf isar

2011.08.19. 18:39 randomroderik


Egy nagyon idős néni csöngetett fel a kaputelefonon, és felsétált nagy nehezen az első emeletre, és remegett, és remegett a hangja is. Újságot dobtak be a postaládájába, de nem az ő címére szólt, hanem ide, ebbe a házba, valami doktornak. És vette a fáradtságot, és elhozta. Talán unatkozott, talán ennyire lelkiismeretes, talán mindkettő, nem tudjuk meg. Megkérdezte, hol vannak a postaládák, és megköszönte, hogy beengedtem.

 
*
 
Megszeppent egyenruhás osztagok állnak lesben az Isar déli partján húzódó bicikliút fái alatt és a Ludwigsbrücke szigeti lejárójánál. Biciklis szabálysértőkre vadásznak. Elengedett kézzel végiggurulni a hídon pontosan 40 euróba kerül a negyedrészben magyar származású Thomas-nak. A volt barátnőjétől jött, mára olyan mintha testvérek lennének. Aznap este legalább a sörére nincsen gondja. És tekerünk egy cigit is, és elszívjuk München egyetlen éjjel-nappal nyitva tartó kioszkja előtt.
 
*
 
Eleinte nem is értette, mit mond a srác, a német nyelvet nem a spanyoloknak találták ki. Persze, hogy ismeri Michael Jacksontól ezt a számot. Három hónapja jöttek össze, nem tudja, számíthat-e rá, nem tudja, számíthat-e bárkire is magán kívül, de köszöni, ő a debreceni tanyájukra egy darabig nem megy vissza. Nyolc hónap alatt a harmadik családnál bébiszitterkedik, különben agrármérnök, de értékbecsléssel szeretne foglalkozni. Ha tehénszarszag van a Leopoldstrassén, az azért van, mert a szél idehordja a környékbeli farmokról.
 
*
 
Aneszteziológus, félig német, félig mexikói, a berlini technó, a kelet-német hip-hop nem hatja meg. Hozzá sem szóltam volna, ha nem ül le mellém. Egyáltalán nem gondolkodik rajta, merre járhatnak álmukban az elaltatott páciensek, nem szokta megkérdezni. Viszont mindenkinek joga kellene legyen az eutanáziához. Egy idős, beteg néni egyszer süteményt ígért neki azért, ha segít neki hazamenni. Nem is tudja, mit keres péntek este a Backstage-ben. Talán csak tőlem felejt el elköszönni.

*
 
Menschen, hm, Menschen mit Herz, hat sich Roderik Random gedacht. Unter seinem Fenster hat der Fluss aufgeschäumt. Ein weiterer Surfer ist unter die Wellen gesunken...
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr923165485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása