jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

ideas worth spreading

2011.03.24. 07:34 randomroderik


Szóval, a nagyon jó ötletek, a nagyon szép gondolatok. Olyan elképzelések, amik mellett nem megyünk el annélkül... Annélkül, hogy azt mondanánk, hogy igen. Annélkül, hogy az a köteg sovány izom a nyakban el ne ernyedne, és meg ne feszülne megint. Elernyed, megfeszül megint, bólogatunk, igen. Ilyen ötletekről, ilyen gondolatokról, ilyen elképzelésekről lesz szó. 

Az egész valamikor a 80-as években kezdődött a napos Kaliforniában, ott, ahonnan a gugli is származik, csak egy kicsit azelőttről. Hogy van néhány tudományos, vagy akár hétköznapinak tűnő gondolat, ami éppen merőben új, vagy éppen már régóta várja a könyvespolcokon, a nagymamánk szája szélén, hogy megváltoztassa a világot, esetleg kaliforniaibb kékre fesse más helyeken is az eget. Vannak ilyen gondolatok, nap mint nap jöhetnek szembe, na.    

Technológia, szórakoztatás, és design, úgy is mint Technology -- Entertainment -- Design, azaz TED. Eredetileg ezekre a témákra fókuszált az a pár tizenegynéhány perces (maximum 18!) előadás, amit csillogó szemű, extrovertált kaliforniai tudósok és fantaszták felvilágosult csapata kezdett a naptej- és szappanoperafüggő közönség arcába fröcskölni. Kajálták, ragadt, mint valami kór kezdett elterjedni az egész világon. Tavaly már hazánk fiai is megmutatták, hogy itthon is lehet fontos dolgokról beszélni érdekfeszítően, szórakoztatóan játékosan, tehát igazán komolyan.

Pénteken a sokadik TEDx rendezvény, a TEDxDanubia hív a budapesti Uránia Filmszínház színpadára érdekes, érdemes, és az eddigi tapasztalatok alapján inspiratív előadókat az agykutatótól az etológuson és a food urbanistán át a spirituális diplomatáig, hogy közérthetően, artikulálva, és optimális terjedelemben beszéljenek arról, ami igazán fontos. Nekik, nekünk, nektek.

Sajnos, illetve, szerencsére, a 25-i konferenciára minden jegy elkelt, de a zzzinternet jóvoltából élőben is megtekithetőek lesznek az előadások a TEDxDanubia honlapján, facebook oldalán, és twitterén.

Az eseményen a Jöttszembe tudósítója is jelen lesz, és ezerrel közvetít, vonja majd le karcos következtetéseit a mi twitterünkön azoknak, akik forrón szeretik, épp nincs jobb dolguk, vagy mert a legnagyobb munka közepette is megérdemelnek egy kis szellemi frissességet.

Bemelegítésként álljon itt ez a rövid videó arról, hogy mi a mozgalom "movement" (például a Jöttszembe vagy a TED!) titka. Mindössze 3 perc. Nézzétek, aztán gyertek szembe, jöjjetek! Menjetek, terjesszétek az igét!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr702766844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása