jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

itt-ott tenni-venni ezt-azt

2010.07.29. 13:30 drogrigo

 2010. július 28., 19.30

Indulás: XII. kerület, Csemegi utca. Kihalt. Karap utca (kihalt). Ráth György - Kékgolyó utca sarkán a zöldséges néni bezárni készül. Több, mint morcos. Az Istenhegyi út után az a 3 méteres Nagyenyed utcai szakasz, ami a Böszörményi útra visz, irtó veszélyes. Járható padka naná, hogy nincs, jaaa, nyilván nem versenybringára tervezték. Közben megcsörren a telefonom, ez amolyan "hol a fenében vagy" hívás, már-már agresszíven hosszan csöng, eszem ágában sincs fölvenni. Jönnek sorban: Ugocsa, Kléh István, Tartsay utca, majd az egyik kevencem, az Alkotás utca. Itt főleg a MOM Park rész izgalmas. Egy tizenéves forma lány üvölt egy 4-5 év körüli kislánnyal, közben körbe-körbe pislog, ne ám már, hogy valaki esetleg rosszat gondoljon...őróla...ő szereti a gyerekeket...csak hát az a kölyök nem tud normálisan...

Szánalmasnak tarthatja magát. Kicsit az is.

Csorgok az Alkotáson az OMV kút felé. Járdán, merthogy nagy a forgalom az úton.

Lassan haladok, próbálom nem zavarni a járókelőket. Lehetetlen. Rosszalló tekintetek:

- öltönyös fickó bal oldalon, valószínűleg a barátnőjével (jobb oldalon) halad valahova, érzékel, a lányt maga felé rántja. A lány összezavarodik, meglepi a mozdulat. Most valakinek be kell szólnia. Tudom, hogy nem a fölöslegesen aggódó embere lesz az, aki megráncigálta egy cseppet. "Mooost mááá..." ennyit bír kinyomni magából.

- a Körszálló parkolójában egy szürke merdzsó körül 4 símaszkos alak, inkább elfordítom a fejem, most nincs kedvem fixírozni őket. 

A Villányi út sem veszélytelen szakasz, az autókat leszámítva nincs is említésre méltó esemény. Kizárólag klassz járgányokat látok, sehol egy trabant, lada, moszkvics. Mondjuk ez nem baj.

A Villányin egy éjjel nappali. Beugrom egy csokira. Nincs záram. Nem tudom miért, talán, hogy mindig mellettem legyen a bringa. Ilyenkor zavaró. A közért előtt két fickó beszélget. "Majd vigyázunk rá"-mondják anélkül, hogy erre kértem volna őket. Biztos.

Kijövök az üzletből. Sehol a két manus. A bicaj megvan.

Irány a Tarcali utca. Tesz-vesz az ember ezt-azt, aztán éjfél körül indulás vissza.

Lámpa is kellene nem csak zár.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr92184775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása