jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

New Yorkban jöttszembe: Pa-dö-dő

2012.03.14. 09:20 Mirjam Donath

Egy csomagot kellett átadnom nekik. A harmincnegyedik utca és a hetedik sugárút találkozásánál, ott ahol a világ legnagyobb áruháza a Macy's a Hudson folyóval szemez, ott találkoztam Györgyivel és Mariannal. A világ végén, mesélem én, a világ közepén, kiáltotta volt kollégám a telefonba, de úgy, hogy zengett belé a szerkesztőség: "Hogy érted, hogy hol vagyok? A Times Square-en! A világ közepén, ember!" 

Fotó: Sólyom Miklós, 2012.03.10, Manhattan, New York. 

Az öt napra New Yorkba látogató, a bevásárló maratontól meghurcolt csapat utolsó utáni gondolata volt szombat este a hazavágyakozás, kiváltképp, hogy másnap indultak vissza. De meg kellett osztanom velük, hogy két hete követem a Megasztárt online, amelyben Falusi Mariann zsűrizik, és kimondhatatlanul élvezem, ahogy bizonyos momentumai helyére zökkentik bennem az idegenben elvesztett világot. Hiába az amerikai minta: a "Hungarian Idol" - ahogy amerikai barátaim emlegetik a műsort, akik mosolyogva követik, ahogy követem - magyar termék. Emlékeztet arra, honnan jövök, és jól esik emlékezni. (Azt hiszem én így definiálom a honvágyat, de Kundera összeszedte a fogalom legfontosabb jelentéseit.)

Két kisfiú drukkol a kulisszák mögött az Adrienn nevű versenyzőnek. Kezükben SZERETÜNK ADRI! és HAJRÁ ADRI TE VAGY A LEGJOBB! táblákkal. Adrienn továbbjut, a kamera követi a színfalak mögé, és látjuk, ahogy az egyik kisfiú, talán a kisöccse lehet, odafut hozzá, boldogan lengetve a táblát. "Adri! Csináltunk neked ilyet!"

Nézem mindezt New Yorkban és töröm a fejem, le lehet e a mondatot, ami könnyes mosolyt csalt a szemembe, egyáltalán angolra fordítani. "Look what we made for you." De nem, mert még ha igen, sem. Sehogysem hangzik úgy, ahogy annak a kecskeméti kisfiúnak a szájából. Csináltunk neked ilyet!

Azután Györgyi mesél arról, hogyan ismerkedtek meg Mariannal. Abban a történetben volt egy 28 és egy 26 éves színésznő, és egy szerelmetes Presser Gábor aki a lányokat a Pesti Színházban összehozta. Azután Mariann jön, és kicsit másképp emlékszik, de hogy én az ő verziójára nem, az annak a jele lehet, hogy Györgyi múltbeli Presser-rajongásával azonosult a hallgató, és a meleg hangszínnel, meg a széles mosollyal, amivel a sztorit a két duciról, akik közé beállítottak egy véznát, hogy így alkossanak "görög kórust", előadta. 1988-ban Budapesten létrehozták azt, amiért más Amerikáig vándorol, hogy neves újságíró egyetemeken milliókért tanulja (pont, pont, pont): a brand. A Pa-dö-dő brand olyan jól el lett találva, hogy túlnőtt zenei trendet, előadói tehetséget és lemez eladást, és 24 éve szemmel láthatóan önnfenntart. A Pa-dö-dő sokkal több mint személyes dalokat játszó kisegyüttes. Stílus, humor, életszeretet, és mindennek előtt igazbarátság. Magyarul: hungarikum. 1988-ban csináltunk magunknak ilyet.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: megasztár brand new york falusi lang mariann padodo gyorgyi

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr864315854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása