jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

közösségi kertek: berlin

2012.10.31. 18:50 randomroderik


Mikor szeptemberben Berlinben tartózkodtam CukorBorSó kollegina csak annyit üzent a fészen, haza ne jöjjek addig, amíg meg nem néztem a tempelhofi közösségi kertet. Mivel volt egy szabad napom ki is mentem egyet csillelni a ma már parkként üzemelő reptérre, ami stílusosan Berlin kellős közepén helyezkedik el. (A Tempelhof vasfüggöny alatti időkben Nyugat Berlin fontos kapcsolódási pontja volt a külvilághoz.)

A városi közösséig kertészkedés (social gardening) újkori trend, amelyet a világ nagyvárosaiban művelnek a vidéki életmódot megirigyelt városlakók. A lényege, hogy kisebb-nagyobb városi közösségek a lakóházak közé ékelődő, vagy akár a lakóházak tetején található minimális földterületen városi mezőgazdálkodást folytatnak, konyhai alapanyagokat termelnek leginkább saját felhasználásra.

Kimentem és megnéztem a kertet, és ha már ott voltam, meg is kérdeztem egy helyi gazdát, jól felvettem mobiltelóval, mit kell tudni a tempelhofi közösségi gazdálkodásról. (Köszönet Spry Brrs kollégának a feliratokért és Vészi Krisztának a vágásért.)

IMG_1996.jpg

Fotó: randomroderik

2 komment

Címkék: berlin tempelhof közösségi kert randomroderik social gardening

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr764882492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2012.11.01. 13:55:03

Már nálunk is alakul valami.
Frankfurtban láttam ilyen közösségi kerteket. Nem nagy, de elég ahhoz, hogy a kertművelés szépsége és a pihenés, a város zajától meglegyen. Pici házikóval, zászlóval amikor a háziak kint vannak. Nagyon csekély bérleti díjért használják a tömbházasok.

Shopping 2012.11.01. 14:12:35

Berlin, Berlin...

Amennyire emlékszem, ott még a biciklisták is szabályosan közlekednek, megállnak ha piros, a bicikliúton tekernek...

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása