jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

szimbóleum J.SZ.

2011.02.17. 06:48 CukorBorSó

Lehet, hogy a Moszkva tér már a neve miatt is ódzkodik mindentől, ami '56-tal kapcsolatos. Lehet egyszerűen, a tér képtelen befogadni a forradalmi jelképeket. Az egy dolog, hogy az egy sarokkal lejjebb lévő Széna téren a bevásárlóközpont oldalába beágyazott emlékmű mekkora egy förtelem, azt még lehet ízlés béli különbségekkel magyarázni. De a Moszkva téri metróalagút falára nincs mentség.

Számomra már az is érthetetlen, hogy valaki komolyan gondolta, hogy készíthet '56-os zászlót úgy, hogy Photoshoppal a koronás címert kivágja belőle. De volt, aki ezt legyártotta, majd valaki jóváhagyta, aztán kirakta. De még ez is hagyján. De lassan két éve senkinek nem jut eszébe, hogy talán ki kéne javítani ezt a nagyon kínos malőrt. Gondolkodhatunk a Moszkva tér átnevezésén, de hiába hívjuk Szél Kálmánnak, Antall Józsefnek, vagy akárhogy. Mindaddig, amíg saját jelképeinket képtelenek vagyunk helyesen ábrázolni, ez mit sem számít.

Persze az is átfutott az agyamon, amikor – igaz nem először, de ismét elementáris erővel – jöttszembe ez a jelenség, hogy ez egy fricska. Vagy teszt. Vajon észreveszi-e bárki is. Vajon hány évnek kell eltelnie, hogy már csak legyintsünk. Persze lehet ideológiát is kovácsolni hozzá. Az alkotó, lehet nem a pesti srácoknak, a forradalomnak akart emléket állítani. Sokkal inkább akarta a Harmadik Magyar Köztársaságot megleckéztetni. Ez legalább mentség lehetne.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr232666671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása