jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

Mosoly. Jel?

2011.02.06. 19:57 dankopityu

De hát annyi minden jöttszembe… Például a sok év szünet után végre bevállalt államvizsga, amin a tanár arról érdeklődött, ezen a területen szeretnék-e elhelyezkedni, nem tudván, hogy lassan egy évtizede gyakorolom a szakmám, amelynek részeként pár napja mintegy két egész napot töltöttem a Dél-Afrikai Köztársaságban. Itt a maratoni edzés és az újságírói kapcsolatépítés keretében végrehajtott futás során sok minden, például a fokvárosi stadion jöttszembe, amely most minden bizonnyal túl sok feladatot nem kap, amíg a következő krikett vagy rögbi vb-t ott nem rendezik – az országban autókázva is bebizonyosodott, hogy ez a két sport az, amelyet a srácok az iskolakertben nyomatnak, nyilván attól is függően, hogy búr vagy angol felmenőkkel rendelkeznek-e. De a legviccesebb mégis az volt, amikor az útfelújítások előtt 300 m-rel egy fekete munkás, vagy munkásnő lelkesen, vállból lengette a veszélyre figyelmeztető piros zászlót. Ilyen alapon kiabálhatott is volna, hogy: Útfelújítás jönszembe!

De két nap roppant kevés, vissza az örök Budapestre, ahol a pasaréti kísérleti Bauhaus telep egy hosszú futóedzés során jöttszembe. A Napraforgó utcában gyönyörűséges, aprócska, színes és többségében felújított villácskák várják a tavaszt, tulajaik pedig a legszerencsésebbek, minden bizonnyal egy kivételezett kisközösség tagjainak tekintik magukat, joggal. Ha valaki tud ott eladó bármit, szóljon, a neten, vajon miért, nem leltem.
Végül megemlítem még a solymári Zazzi cukit, amely tényleg egy külön írást érdemel lassan, annyira fantasztikus süteményeket kínál, és elgondolkoztat, vajon a többi cukrászdában, tisztelet a kivételnek (Bergmannak, Daubnernek, Szamosnak), vajon mi folyik.
Összességében viszont azt érzem, ez a sok szembejövő csoda a Nyúlnak és annak évének köszönhető – mosolyjel? „A kreatív ötletek felerősödnek, nagyvonalúbbakká és nyitottabbakká válunk a társas interakciók felé.” De tényleg, amióta pár napja, egész pontosan szerdán be is köszöntött, a hullámok mintha selymesebben, kisebb amplitúdóval és sokkal pozitívabb hangulatban jönnének szembe, és ez bízunk benne, egészen a Sárkány 2012. január 23-i eljöveteléig, egyre inkább, így is lesz. Mosolyjel.

1 komment

Címkék: nyúl dél afrika éve pasarét zazzi

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr972642883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása