jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

azemberekembere jöttszembe... és csak jött... még mindig jön

2011.01.20. 08:55 spry_brrs

kvazibarki bejegyzésére szeretnék reagálni, mert hiába vagyunk a 10 (15?) millió (meg nem értett?) zseni országa, hajlamosak vagyunk elmenni a hétköznapi csodák mellett. ahelyett, hogy büszkék lennénk a magyar nép fiainak nagyszerű teljesítményeire,  füstös kiskocsmák mélyén kesergünk azon, hogy honfitársaink többsége talán mégsem olyan brilliáns elme, mint mi magunk, hiszen hiába szárnyalnak gondolataink magasabbra, mint a távolsági járatok, és ragyognak fényesebben, mint a nap - ez az aznapi kocsmai kvaterkázásból kimaradottak számára nem ilyen nyilvánvaló.

ezt az ördögi kört szeretném ezennel megtörni...

sajnos nem láthattam élőben, mert a többség a velencei tó jegén szerette volna ünnepelni az újévet. sejtettem pedig, hogy történelmi eseményt mulasztok (cukorborsó pedig pontosan tudta is, mert napokkal korábban felvették ezt az egyben filmtörténeti jelentőségű üzenetet), de hát demokrácia van, még ha ebben a fél évben "egy fennhatóság alá kerül minden európában élő magyar" (wtf???). szerencsére az interneten nemcsak pornográf videókat vagy vicces képeket találhatunk (bár kétségkívül ez a fő funkciója a lájkolás lehetősége mellett) - a technika ördöge lehetővé tette, hogy ezek az örökérvényű, mélyen a  kőzetköpeny alatt szántó gondolatok is utódaink okulására szolgálhatnak, mivel bármikor újranézhetők (érdemes is: ennyi hasznos és újszerű gondolatot még egy zseninek sem könnyű egyszerre befogadni). én arra az esetre is javasolnám, ha valakinek éppen sírhatnékja támad: a hatás garantált mosoly, mely a 2011-es év során  bármikor felidézhető, egyben embertársaink által elkövetett hibáival szemben is elnézőbbé tesz.

ha valaki ettől sem lesz toleránsabb, akkor nem tudom mitől. Illetve talán mégis... mindenkinek ajánlom ezt a videót, mellyel pár hete dankopityu barátom vérnyomását állítottam be. mert hogy a beszédre, és annak írott verziójára egyaránt van magyarázat. csakúgy, mint megoldás. tegnap ugyanis azemberekembere a nemzet színészeit fogadta, arra kérve őket, hogy legyenek segítségére a magyar nyelv védelmében.  én inkább grétsy tanár urat javasolnám, bár ide lehet ő is kevés lenne. míg ez az üzenet a sándor palotába is eljut, legyünk büszkék arra, hogy az ország első embere nem egyszerűen abszurdabb, mint a monthy pyton legjobban megírt jelenetei, de zorallabb, mint egy birodalmi lépegető.

ja, pár napja a gresham előtt egy rolls royce drophead coupé álltszemben, ami ugyan csak a második feltételnek felel meg, de ez legyen a royce tulajdonosok problémája.

Szólj hozzá!

Címkék: helyesírás újév beszéd rolls royce birodalmi lépegető schmitt pál sándor palota grétsy lászló drophead pitt schmál azemberekembere

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr132599302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása