jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

Bangladesh jöttszembe

2010.10.21. 22:19 CukorBorSó

Van Pestenek egy kis zuga -nevezetesen az Akácfa utca, Kertész utca, Paulai Ede utca majdnem háromszöge-, amely a keleti és vega konyha otthona kezd lenni Budapesten. Ebből kettő olyan, ahova nem feltétlen térne be az ember külön ajánlás nélkül. Nem a külcsinért szeretjük. Apró, szinte talponállók. Ahogy apám mondaná: ránézésre késdobálók. Semmi hivalkodás, csak autentikus konyhák.

Íme hát az ajánlás. Régóta a város egyik legjobb salátázója a Paulaiban lévő Falafeles. De nevével ellentétben nem ez a legjobb falafeles, mert az meg vitathatatlanul a Kertész utcai Humusz bár. A falafel ízes, zaftos, pont annyira fűszeres amennyire kell. A hangulat mindig kiváló. Az izraeli tulajok és alkalmazottak hangos, mediterán életet élnek a talpalatnyi bárban. Egy kedves mosoly itt bármikor szembejöhet. Kicsit csendesebb hely, egy utcával odébb a Bangla Büfé. Bevallom sok curryt korábban még nem ettem, de ezek után minden hódolatom a banglások bárány curryéé. Arra fel kell viszont készülni, hogy az egyedülálló gasztrónomiai élmény illata hazáig kisér. A curry, a sáfrány, az indiai erős fűszerek befészkelik magukat a ruhánkba.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest gasztro izrael étterem mosoly gasztronómia büfé curry humusz falafel bangla

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr762389803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása