jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

Jöttszembe: Gyászmunka. Hol van benne a mosoly?

2011.09.14. 05:30 Mirjam Donath

Donáth László, biblikus realista, a rózsáról, a rókáról és a többiekről, akiknek feldolgoznivalójuk van szeptember 11. után:

 
 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr823225936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillámpóni 2011.09.14. 23:33:36

Fogalmam sincs mi ez a blog és érintett-e a szerző családilag. De megmondom őszintén, hogy úgy a kilencvenes évek közepe tájától, amikor Donáth urat majd mindennap egyrészt testközelből tapasztaltam a Sport uszoda szaunájában poppermüllercoelho modorban nőismerőssel enyelegni (ami kicsit valahogy undorított), másrészt ugyanaznap Juszt László akkor épp futó műsorában első sorból hozzászólni, plusz a megtestesült poppermüller tévés észosztójában vakerni, mindezt a legkülönfélébb témákban - és e mellett tudható volt, hogy szoci képviselő, és evangélikus... rosszfiú - tehát a médiajelenlét tekintetében talán egy cseppet felülreprezenált korszaka óta, valamiért még ma is önkéntelenül megborzongok a neve hallatán.
Ami jelentheti - Keresztes Ildikó ill. Soma Mamagésa szavaival élve - hogy "megvan benne a dög".

Nem tudom ez jó, vagy rossz, esetleg közömbös, de mindenesetre jó tudni, hogy vannak még a régi, hiteles garnitúrából, akiknek ma, ezekben a vérzivataros időkben is lehet hallani a hangját, élvezni döbbenetesen igaz, a mélyebbnél mélyebb (de azért persze valahogy eredeti) meglátásoktól és hasonlóktól úgyszólván hemzsegő, szintén elég mély emberségben tocsogó, kihagyhatatlan, véleményformáló megnyilvánulásait.

fraki 2011.09.14. 23:50:17

@csillámpóni: Ön megkapta az év kommentje díjat tőlem. Nem tudom, mi ez a blog, nem is érdekel, de ez a komment plecsnit nyert!

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.09.15. 07:33:41

Ez a Kis Herceg című mű az emberiség egyik nagy agylebontó könyve. Mindig utáltam. Destruktív, öngyilkos, emberellenes szellemiséget sugároz.

randomroderik 2011.09.15. 16:07:01

@max val, a bircaman: Ezeket a mondatokat A kis hercegből gyűjtöttem ki egyszer: Számomra ez itt a világ legszebb és legszomorúbb tája.
Volt egy nap, amikor negyvenháromszor láttam lemenni a napot.
És az utak mind az emberekhez vezetnek.
Olyan titokzatos világ a könnyek országa.

randomroderik 2011.09.15. 16:23:17

@csillámpóni: Elképesztő figura, és hogy is lehetne valaki bölcs annélkül, hogy ellentmondásokba, önellentmondásokba ütközne.

randomroderik 2011.09.15. 16:28:22

@max val, a bircaman: És ezt is:
Az ember leül egy homokdombra.
Nem lát semmit.
Nem hall semmit.
Valami mégis csöndesen sugárzik.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása