jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

münchen mit keinem fahrrad - bicikliülés-huzatok

2011.08.13. 18:40 randomroderik


Lassan harmadik hetem töltöm a nagyszerű bajor fővárosban, ahol az emberek annyira kiegyensúlyozottak, mintha az egész lét egy hosszan elnyújtott, kellemes szombat délután volna. Sok minden van az itteni dolgok menésével kapcsolatban, amit érdemes lenne elmondani. Most mégis az első igazi jöttszembémet szeretném megosztani, ami hamarosan felgyújtotta bennem a gyűjtőszenvedélyt, így született ez a poszt. Habár valószínűleg ez az a város, ahol az egyfőre jutó BMW Z4-esek (dankopityu!?) száma a világon a legmagasabb, azért a bicajozás tekintetében is egy nagyon kicsivel előbbre járnak szeretett Budapestünknél. Itt van például a bicikliülés-huzat: csodálatos találmány! Itt kérem, az igazán haladó polgár (der Bürger), valószínűleg a szombatdélutáni életérzésből adódóan és a tolakodó nudista tendenciák (z.B. Volksbadssauna) kiegyensúlyozásaképp, felöltözteti a bicikliülését. Ahogy megfigyeltem, körülbelül tíz százalék lehet az az itteni rádfárer, aki ilyen módon csinosítja, és egyben óvja is kerékpárját. Nézzük csak:

 #1 Az első, és abszolút kedvenc: aka "tehénkutya"

 #2 aka: "piroskaésafarkasos"

#3 A bokor-mellett-virág-leszek típus


#4 Schwarz und Weiß rulez


#5 Sötétben világítós


Természetesen a szemfüles hirdetők is igyekszenek "meglovagolni" a finomlelkű bürgerek furcsa igényeit:

#6 Jó nyeregre (der Sattel), jó huzatot! (Selle Royal)


#7 Tekerjünk az állomásra! (Deutsche Bahn)


#8 Moziba cangázva el ne felejtsük, melyik filmet akartuk megnézni! (Wickie-Film)


#9 Szállj velem! (Lufthansa)


#10 Utazási bank zombiknak!? (Reisebank)


És a ráadás:

#11 Nem a legmenőbb, de itt is előfordul az olcsó, sufnituning változat


#12 Na, és mire lehet még huzatot húzni? (Újabb kérdés dankopityunak) 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr313151275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása