jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

Ezüst kanállal a szánkban

2011.02.09. 07:15 CukorBorSó

A világ egyik legnagyobb átverésének tartom a Louis Vuitton tündöklését. Lássuk be sokat nem is agyalnak rajta, hiszen az L és V monogrammokat variálják, meg a kv különböző árnyalatait. Tényleg szép a formájuk, de akkor is befogadhatatlan az áruk. Na ezt csak elöljáróban, ahhoz, hogy a minap egy kismama L.V. gyerkehordozóval a mellén jöttszembe. Arra gondoltam, ez a modern kori megfelelője "az ezüst kanállal a szádban jöttél a világra" frázisnak. Amugy biztos menő dolog, mert még Gwen Stefaninak is csak Guccira futotta ebből a műfajból.        

Mivel nem vagyok érintett nem is tudtam micsoda piac épül az úgy nevezett baby carrier bagekre. De azon kívül, hogy most utána néztem a neten, az utcai találkozás is megerősített. Ugyanis ugyanezen a napon egy dizájner babahordozó is jöttszembe. Na de ez már művészet volt, tényleg. Egy nagyon helyes kabát volt a kismamán, aminek a háta úgy volt megoldva mintha kezes-lábas lenne. Ráadásul volt hold, meg nap, meg virág, meg talán nyuszi is rajta. Rákerestem hát a magyar iparművészek babahordozóira. És bár erre nem találtam rá, egy másik remek kollekcióra igen.

 

 

Dizájn-díjas baba/mama kollekció, egyenesen a Moholy-Nagy Egyetemről. 

Lehet nincs igazam, de szerintem a két gyerek között a különbség pont annyi lesz, mint azon két gyerek között, akinek az anyukája mesél, vagy aki Walt Disneyn nő fel.

4 komment

Címkék: divat baba moholy nagy

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr412647879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirjam Donath 2011.02.10. 04:39:04

Mamától a Tündér Lalát, Walt Disney-től a Dzsungel könyvét... akkor én most melyik kategóriába esem? lehetek egészséges ezüstkanalas? ;)

CukorBorSó · http://borsocukor.blogspot.com/ 2011.02.10. 09:20:42

@Mirjam Donath: tehát neked mesélt a mamád és nem pusztán giccses HollyWood-i rajzfilmeken nőttél fel. Úgyhogy jelentem lehetsz egészséges :D

Mirjam Donath 2011.02.13. 23:13:14

@CukorBorSó: Walt Disney nem = giccses Hollywooddal.
Dzsungel könyve? 101 kiskutya? Hamupipőke? Micimackó? Bambi? Pannónia szinkronnal: Csákányi László, Bodrogi Gyula, Tolnay Klári, Rátonyi Róbert, Márkus László?? Nem klappol a hasonlat a L.V.-os gyerekhordozóra azért sem, mert a mozi még mindig nem (hálaistennek) luxus cikk.

CukorBorSó · http://borsocukor.blogspot.com/ 2011.02.14. 07:32:47

Na jó a Pannónia szinkronnal megfogtál. De amúgy a felsorolt 5 kalsszikus mellett ott van trilliónyi giccs sajna. De azt is írtam, hogy önmagában nem gáz, mint ahogy önmagában a L.V. se gáz. A baj az egyoldaluság, tehát, ha a gyerek csak ezt látja, és csak lát, sose fantáziál a szülei által mondott mesékhez.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása