jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

Dán-magyar design kocsma

2013.03.19. 17:28 cybercili


Ha lenne felmérés arról, vajon melyik Európa leghumánusabb társadalma, hát a dánok biztosan az élen végeznének. A nagy bezzeg országok is nyögnek, sorra csúsznak el ilyen-olyan statisztikákon, szóval a vén Európa  minden jel szerint igencsak rászorulna egy alapos ráncfelvarrásra. Dániában mindeközben pedig nemhogy bűzlene valami – éppen ellenkezőleg. Egy hét random ródmúvi alapján a dán hétköznapok olyanok, mint a a Disneylanddel vetekedő billundi Legolandben egy vasárnapi matiné.

Legoország. Tényleg az. Minden rettentően a helyén van, de nem a németek kényszeredett fegyelmezettségével, hanem csak úgy, a maga bohém természetességében. Nem pöffeszkedő fogyasztói, hanem emberarcú jólétben.

Aalborg nem a világ, de még csak nem is Dánia közepe, mégis érdemes felrakni a térképre. Hangulatos egyetemi város, amolyan dán Pécs, utcácskáiban egymást érik a kisebb-nagyobb kávézók, kocsmák, létterek, simán el lehet tölteni közöttük turnézgatva egy jó hetet. És itt jön, amiért a poszt íródik, a büszkeség: az egyik legkedvesebbet magyarok hozták össze, rendezték be és működtetik.

Enten eller a hely neve (dánul annyit jelent: vagy-vagy), a magyar tulaj pszichológus felesége néhány éve jó állást kapott Aalborgban, ezért költöztek ide Szombathely környékéről. Képzőművészként nem bírta a semmittevést, összefogott néhány baráttal, felpakolták egy Ifára az anyós konyaszekrényét, kacatjait, meg ami még akadt a bőröndtől az asztallábig, és mert a feleség családja egykor zongorákat készített, egy becsben tartott hangszert is, a komplett stafírunggal pedig berendeztek egy aalaborgi teret. Az Enten ellerből kis magyar sziget lett, kávézó és galéria, ahol tényleg bárki otthon lehet egy korsó csapolt dán sör mellett.

enten02_2.jpg

komment

Címkék: kocsma Dánia Aalborg Enten eller design kocsma Legoland

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr675133203
Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása