jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

Zene, ritmus, tánc, Jöttszembe...

2013.01.06. 16:46 JohnDonne

Beszélgetés Román Sándorral és Szomor Györggyel táncról, zenéről és minden másról, ami még jött szembe...

2012. október 29-i műsorunkban Román Sándorral, az Experidance Produkció művészeti igazgatójával és Szomor Györggyel, a West End Színház művészeti igazgatójával beszélgettünk zenéről és táncról, valamint a közös, jövőbeli terveikről.

"Ne a járt úton haladj, hanem inkább abban az irányban indulj el, amerre még senki sem járt előtted, és te hagyj magad után lábnyomokat..." Ralph Waldo Emerson, amerikai költő tollából származó gondolattal írhatnánk le leginkább Román Sándor és Szomor György egymásra találását. A két, saját jogán vitathatatlanul etalonként definiálható művész személyében két végtelenül alázatos, közvetlen és barátságos embert ismertünk meg, akik – ha gasztronómiai hasonlattal szeretnénk definiálni őket– olyanok, mint a Williamson Earl Grey teája és La double crème de la Gruyère együtt: mindkettő más-más területről érkezett, külön is szenzációsak, de együtt még jobbak.

 A közös együttműködés első állomása a Monte Cristo grófja:

24_mg_8517.jpg

A Revans jubileumi 200-dik előadásán, az eredeti ősbemutató szereposztásból Törőcsik Mari is visszatért, mint Lúdas Matyi édesanyja.

fin†lÇ_.JPG

A klasszikus zene és a kortárs tánc ötvözetéből született, a „Bartók + Puccini 2012” Miskolci Operafesztiválon Román Sándor koreográfiájával színpadra állított 3 Bartók ugyan csak azok számára nyújtott felejthetetlen élményt, akik részesei lehettek akkor és ott, de remélhetőleg, hamarosan a budapesti közönség számára is megadatik majd...

F†b¢l faragott II..jpg

Román Sándor és Szomor György soron következő közös produkciója a "Frank Sinatra - A Hang"

web_sinatra02_norbi1.jpg

Végezetül a rádióadás:

Szólj hozzá!

Címkék: tánc musical ritmus szomor györgy experidance román sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr424976435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása