jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

igazi underground zene a metróból

2012.12.26. 00:19 kvazibarki

Néhány hetes New York-i tartózkodás után is büszkén, dagadó mellel fogok blogolni Budapestről. Tizede a lakbér az ottaninak, kisebb a zaj és a légszennyezés, itt ritkábban lövöldöznek az utcán és sosincs errefelé hurrikán. Sőt  nálunk még a maratont sem halasztották el idén. Azt azért nem mondom, hogy nem szeretem A várost, ami soha nem alszik. Annyi minden jött szembe, hogy csak egy részét merem leírni, mert félek, hogy unalmas leszek egy idő után.

Egyik kedvenc jöttszembém a metró. Összesen 468 állomás található az 1355 km hosszú vonalakon. Az üzemidő non-stop (0-24), az év 365 napján. Általában koszosabb, mint a budapesti földalatti vonalak és a patkányok sem ritka vendégek a City-ben a föld alatt. Valami mégis mindíg szembejön és elfelejteti a koszt és a lepukkantságot. Igaz, hogy nem egyedülálló, de valószínűleg New York a mertózenélés fővárosa. A helyi békávé (MTA) ugyanis nem kitiltja a metróállomásokon kalapozó zenészeket, hanem fellépési lehetőséget biztosít számukra. Jelenleg több mint 350 szólista és zenekar vesz részt a Music Under New York (zene New York alatt) programban, amely az ingázó városlakóknak évente több mint 7500 ingyenes koncertet jelent. Néhányat megosztok azok közül, akiket sikerült levideóznom.

Egyértelműen ők a kedvenceim. A vödrökön dobolás gondolom egy elfogadott műfaj errefelé, mert sokan űzik, de náluk jobbal nem találkoztam. Igazi kvázibárkis dolog ez, mert hát ehhez csak két bot kell meg néhány festékesvödör.

Segítsen valaki. Ki tudja, hogy milyen hangszeren játszik ez a fazon?!

Bendzsó és lábcsörgők buliba menet. Táncolni ér :)

Igazi minőségi jazz. Megérte megállni.

Ez Hendrix. Is lehetne akár...

Szólj hozzá!

Címkék: zene metró utcazene subway NY

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr364966014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása