jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

budapesti taxis

2012.11.09. 00:52 kvazibarki


Este tízkor zombiállapotban taxiztam haza munkából Gábor barátommal. Őt kitettük a Deákon és a Móricz felé indultunk. Mostanában kerülöm a taxis-beszélgetéseket, mert általában nem rajonganak értem, ha megtudják, hogy biciklin utazom az év 300 napján. A sofőrrel egyeztettem a végcélt. Bartók Béla út, majdnem Móricz. Mire ő: Van egy képem a házukról, még egy Velorex áll az épület előtt. Félve kérdeztem, hogy esetleg gyűjti-e a régi képeslapokat? Kiderült, hogy gyűjt minden régi képet Budapestről, ami jön szembe neki és egy honlapra töltögeti fel őket. Naponta 3-4 fotót tesz fel az oldalára és gondosan, címkézi őket. Mindent, ami a gyerekkorából jött vagy jöhetett volna szembe. Ilyen is volt Budapest az oldal címe.

A taxist Andrásnak hívják és közel ezer képet gyűjtött és rendszerezett eddig. Kiszálláskor figyelmeztetett, hogy úgy egy hónap lesz végignézni az összes képet, úgyhogy ha fáradt vagyok ne ma kezdjem. Mégis elkezdtem. 

deak2.jpgItt tettük ki Gábort.

moszkva.jpg"A jó öreg Mokka tér"

kálvin.jpg

"Az egész úgy kezdődött, hogy 14 évesen , 1970-ben kaptam a szüleimtől egy Verhovina nevű segédmotoros kerékpárt, és annak rendje és módja szerint be is barangoltam az akkori Budapestet, és szereztem rengeteg emléket szinte minden tájáról. Mivel egészen a közelmúltig a családomban senkinek nem volt fényképezőgépe, tehát saját magunk nem tudtunk képeket készíteni, nem nagyon volt hol keresgélnem, ezért magától értetődő volt, hogy az interneten kell kutakodni. Meg is tettem. Sok,sok régi emlék előjött a rengeteg fellelhető kép láttán. Aztán csak gyűjtöttem, merengtem, nosztalgiáztam, emlékeztem. Ilyesformán, ezeket is gyűjtögettem és dolgozgatom fel. Ez a feldolgozás annyit tesz,hogy megpróbálok mindennek utánanézni, ami az adott képen érdekes, és olyan lehet, amit az emberek általában nem tudnak, vagy hovatovább elképzelni sem mernek a képen ábrázolt dolgokról.

villanyo.jpg

Tehát az oldalamat nem csak a nosztalgiázni vágyóknak ajánlom, hanem azoknak is akik szeretnék tudni, szeretnék látni, hogy milyen is volt Budapest egyik-másik pontja, tere, útja, utcája, kereszteződése, háza, hídja, épülete, egyéb nevezetessége 20,30,50,70,100, vagy akár 130 évvel ezelőtt!!  Mert bizony : Ilyen is volt Budapest! Tisztelettel ezen oldal barkácsolója, aki nem más, mint egy 56 éves taxis Budapestről, "A" taxitársaságból: Popovics András

3 komment

Címkék: taxi velorex Budapest Anno

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr144898102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Popovics András 2013.02.23. 18:24:15

Üdv! "A budapesti taxis"
Megtaláltam az ígért képet a Bartók Béla útról Velorex-szel. Szeretném elküldeni,milyen címre küldhetem?
Tisztelettel:
Popovics András "A budapesti taxis"

kvazibarki · http://www.kvazibarki.com/ 2013.03.05. 00:47:42

@Popovics András: Kedves András! Micsoda meglepetés. Nagyon köszönöm, ha elküldi a kvazibarki@gmail.com címre. Örök hála az élményért és a fuvarért, Laci

Popovics András 2013.03.13. 17:19:16

@kvazibarki:
Üdv ! Átküldtem . Megérkezett?
Papinho

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása