jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

2 momentános, 1 megkerült poszt és 3 fotó stuttgartból

2012.10.24. 16:54 randomroderik


A múlt heti rádióműsor annyira jól sikerült, hogy még a rádió tulajdonosa is üzent nekünk... Érdemes meghallgatni, Simonyi Balázs és Tóth Barna voltak a vendégeink, ezúttal leginkább improvizációs színész minőségükben, a Momentán Társulat tagjaiként. A műsor mellett és alkalmából Simonyi Blaze egy régebbi, jöttszembének szánt stuttgarti vendégposztját is (le)közöljük, amely kb. egy éve tűnt el Dankó P. István (árnyék)bloggertársunk levelesládájában.


És a megkerült poszt...

P8130299.JPG

(1) Asemwald: egy domb tetőn, 10km-re Stuttgarttól (kvázi Budakalász) van egy Wohnungmachine nevű enklávé.  3 db, egymásra merőleges irdatlan paneltömb, de modernebb, az alja üveg, igényes anyagú, erkélyes lakások, körötte buja erdő és pázsit.

mindegyik 22 emeletes és 17 elemből vízszintesen.
tömbönként 396 lakás van benne, na ebből van 3 tömb.

brutál.

de ez egy hegyes-völgyes vidék, tele erdőkkel (ösvényfutás!) benn a város közepén, s vannak szántóföldek, ahol mindenfélét hobbiból termesztenek a környékbeliek pl. póréhagyma, káposzta, rondini, patisszon, napraforgó, rózsa, cukkini stb.

vannak sarkok, ahol állványokon van a frissen leszedett termés, és becsületkassza van: elveszed, s bedobsz valamennyit.
persze a földből is kihúzhatnád a hagymát, de ez viccesebb.

a szuburbán településeket összekötő utak mentén almások, szilvafák, körtefák vannak, bárki szedhet magának.

P8130308.JPG

(2) fogaskerekűn így lehet a bringát szállítani (amúgy a busz kivételével minden járművön lehet, villamos, metró), csak ez a kreatív megoldás tetszett.


P8070334.JPG

(3) nagy divat itt a kötéltánctanulás. fejleszti a koncentrációt és a balanszot. fiatalok a parkokban 4 cm-es, kb. 20 m hosszan kifeszített kötélen mennek fel-alá.


 

Szólj hozzá!

Címkék: stuttgart vendégposzt simonyi balázs momentán társulat tóth barna improvizációs színház

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr814867798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása