jöttszembe

Járjuk a várost: biciklivel,
békávézva, gyalog, futva, négykézláb, kihogyan. Közben kinyitjuk a szemünket, számolunk, mosolygunk, visszamosolygunk, fotózunk, videózunk, írunk, élünk, gondolkodunk. Minden villanás egy történet. Szórakoztatjuk magunkat, turistáskodunk Bárhol.
Ötlet: http://jottszembe.freeblog.hu
Jöttszembe @RadioQ 99.5, hétfőn négytől

Goldenblog 2012

Friss topikok

Linkblog

no paszír, gyufatészta és bogrács

2012.08.23. 11:30 kvazibarki


Szerkesztőségünk és a szűk baráti körünk, Bánki Ilonának és Horváth Cilinek köszönhetően, sokadik éve főzi formabontó halleveit a Bajai Halfőző Fesztiválon. Idén először (az egyik) klasszikus bajai recept alapján mixeltük a bogrács tartalmát, CukorBorSó kollegina/gasztofelelős vezényletével, akit ezúton is kérek, hogy hozza nyilvánosságra a receptet komment vagy blog formájában. Az alapelvek: nem paszírozva, kizárólag bográcsban, Stranszki Júlia féle gyufatésztával tálalva. 

Külön és ismételt köszönet a jöttszembe blog két török filmes barátjának, Güvennek és Selcuknak a sokadik remek videóért.

1 komment

Címkék: leves gasztro hal bogrács Baja Fesztivál Hafőző

A bejegyzés trackback címe:

https://jottszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr954727419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CukorBorSó · http://borsocukor.blogspot.com/ 2012.08.26. 19:22:21

Bajai halászlé

1 kg hal, szeletelve, sózva
1,2 – 1,5 liter víz
1 hagyma
1 evőkanál törött paprika
1 db paradicsom
vörösbor (mértéke ízlés szerinti, szerintem mehet bele bőven, de a szigorú bajaiak csak 1-2 dcl tesznek bele)
egy zöldpaprika
4-5 cseresznyepaprika

A halszeleteket és az apróra vágott hagymát a bográcsba tesszük rétegezve, felöntjük a gondosan kimért vízzel főni.Ha már forr, beletesszük a paprikát és a többi hozzávalót. 35-45 percig intenzíven forraljuk. Ha van belsőség (ikra, tej), a főzés befejezése előtt 5 -10 perccel azt is beletesszük.

A halászlét nem kevergetjük, hanem a bogrács fülét megragadva, forgatjuk!!!

A bajai piacon hozzájutottunk házi készítésű paprika krémhez, azt egy egész üveggel tettem a levesbe. A bajaiak szerint igazán akkor jó a hallé, ha puritán, én egy kicsit ízesebben szeretem, így például a borral is bőkezűen bántam és egy egész üveget sem sajnáltam.

Amiből viszont nem lehet engedni, ahhoz, hogy valóban bajai legyen az a halászlé: Stranszki Júlia féle gyufatésztával tálaljuk a hal levét!

"A Jöttszembe blog köszöni a dízájnt Vincenzonak, a szájtbildungot pedig a fantasztikus Habanának! Jöjjetek szembe mindig!"

süti beállítások módosítása